top of page
Hógolyó3.JPG

Munkáink   ( mesés nyelvoktatási program :)

Magyarországi óvodapedagógusokként látjuk és érzékeljük, hogy a környezeti problémák elhatalmasodása egyre inkább szükségessé teszi a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre nevelést már kisgyermekkortól kezdve.

Évtizedek óta foglalkozunk gyermekekkel. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk nevelt gyermekek életében olyan kezdetet biztosítsunk, ami által később a környezeti problémák iránt érzékeny felnőttekké válnak. Nekünk, pedagógusoknak tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy bolygónk további léte rajtunk is múlik. Ökológiai lábnyomunk minél kisebb lesz, gyermekeink, unokáink annál tovább élvezhetik a Föld természeti kincseit és az egészséges életet.

A kisgyermekekre legkönnyebben a mesék erejével és a közös játékkal lehet hatni. Éppen ezért alkottuk meg környezetvédelmi mesesorozatunkat, mely egy kis jegesmedve kalandjain keresztül mutatja be az ökológiai problémákat és a természetvédelem jelentőségét. Itt kell elmondanunk, hogy környezetvédelmi mesesorozatunkban a másság, az egyenjogúság, a nyílt kommunikáció és az egymás segítése is fontos szerepet kap. A mesékhez kapcsolódva kidolgoztunk mozgásos és asztali játékokat is, melyek során az érzelmi, erkölcsi kompetenciák finomodnak, a helyes önértékelés fejlődik. Szeretnénk, ha ezek a mesék nemcsak a magyar gyermekek szemléletét formálhatnák, hanem világszerte eljuthatnának a gyermekekhez.Történeteinket úgy szerkesztettük, hogy alkalmassá váljanak két nyelv egyidejű tanulására. Úgy gondoljuk, ez egyedülálló módja annak, hogy ne csak a gyermekek látásmódját alakítsuk, hanem kapcsolódási pontokat is biztosítsunk egymáshoz és a világhoz.

Könyvsorozatunk megjelent az Amazon Kindle felületén, ebook és paperback formátumban már nyomtatható is!

Hógolyó a kis jegesmedve

1. rész

        Hógolyó a kis jegesmedve
    MEGJELENT AZ AMAZON KINDLE                 GONDOZÁSÁBAN!

https://www.amazon.com/s?k=snowball+the+little+polarbear&ref=_nb_sb_noss

02

           Hógolyó hazatér 
MEGJELENT AZ AMAZON KINDLE                 GONDOZÁSÁBAN!

haza.JPG

03

Hógolyó költözködik
Előkészületben

bottom of page